Tabányi Mihály 70 éve csinálja a fesztivált

Infostart
2009. október 17. 08:35
"70 éve csinálom a fesztivált" címmel Tabányi Mihály harmonikaművész ad jubileumi koncertet ma este hét órától a Vasúttörténeti Parkban. Az est vendégeként Zséda, Payer András, Géczi Dorottya és Miller Zoltán is fellép.

A harmonika teljesen egyedülálló hangszer, amelyen Bachtól kezdve a legmodernebb zenéig mindent el lehet játszani. Nem kell hozzá kíséret, egy teljes zenekart tud pótolni - mondta az InfoRádiónak Tabányi Mihály, aki 70 éve csinálom a fesztivált címmel jubileumi koncertet ad szombat este a Vasúttörténeti Parkban.


A 89 éves harmonikaművész a második világháború után a korszak olyan sztárjaival dolgozott együtt, mint Karádi Katalin, Honthy Hanna, Alfonso, vagy a Latabár fivérek. A hetvenes években pedig együtt lépett fel Dean Martinnal és Frank Sinatrával is. A szombati koncertjén többek között Zséda, Payer András és Miller Zoltán vendégszerepel.

A művész elmondta: titka, az egészséges életmód. Már fiatal korában is aktívan sportolt, nem dohányzik és nem is iszik, rendezett családi élete van, és saját bevallása szerint úgy dolgozik, mint 30 éves korában.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást