Szombattól csak az új műholdon fogható az m2

Infostart
2009. október 2. 20:00
Már csak az új paraméterekkel folytatja az Eurobird 9A műholdról a jelenlegivel teljesen egyező (HD és SD) formátumú m2 kínálattal műholdas sugárzását október 3-ától a Magyar Televízió.

Október 3-ától új paraméterekkel - a jelenlegivel teljesen egyező (HD és SD) formátumú m2 kínálattal - már csak az EuroBird 9A műholdról folytatja a több mint két hete vehető műholdas sugárzását az MTV. Írországtól Izraelig, Stockholmtól Tunéziáig, Kijevtől Gibraltárig kisméretű parabolaantennával fogható az MTV adása, továbbá Irakban és Afganisztánban is megmarad a vétel lehetősége. Az új műsorterjesztési szolgáltatás miatt a HotBird műhold égi pozíciójából már nem lesz elérhető az m2.

Azoknak a nézőknek, akiknek kábeltelevíziós, IPTV-s vagy műholdas előfizetésük van, az átállás során nincs semmi teendőjük, szolgáltatójuk ezt a feladatot elvégzi helyettük - hangsúlyozza közleményében a köztévé. Vételi probléma esetén azonban a kábeltévé szolgáltatókhoz kell fordulniuk.

Az egyéni műholdvevővel rendelkezőnek - akik előfizetési díj nélkül nézik a műsorokat -, továbbá a kábeltévé fejállomásoknak legkésőbb szombatig meg kell teremteniük az új műhold vételi lehetőségét.

A program új műholdról történő vételéhez három műszaki lehetőség van: az antennákat átállítják (átfordítják) az új műholdra, vagy két műhold egyidejű vételére alkalmas, úgynevezett monoblokk vevőfejre cserélik a meglévő vevőfejet, esetleg egy újabb külön parabolaantennát szerelnek fel. Emellett a digitális műholdvevő áthangolását is el kell végezni. Az átállításban szükség esetén tévéantenna-szerelők nyújtanak segítséget.

Új műhold: Eutelsat EuroBird9A (9° Kelet)
Transzponder: 62, vételi frekvencia: 11958 MHz
Szimbólum-sebesség: 27500, FEC: 3/4
MCPC / DVB-S / QPSK / MPEG2 & MPEG4, polarizáció: függőleges (V)

További információk, adatok az MTV Képújság 318. oldalán, illetve a www.mtv.hu honlapon olvashatók.