eur:
395.51
usd:
372.42
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Japánban mutatkoznak be a Szépművészeti büszkeségei

A tokiói National Art Centerben csütörtökön nyílt meg a bécsi Kunsthistorisches Museum és a budapesti Szépművészeti Múzeum közös kiállítása az Osztrák-Magyar Monarchia és a Japán Császárság közti diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. évfordulója alkalmából.

A Szépművészeti Múzeum és a bécsi Kunsthistorisches Museum gyűjteményének legfontosabb darabjait mutatja be a tokiói National Art Centerben megnyílt kiállítás a japán közönségnek - mondta az InfoRádiónak a budapesti intézmény igazgatója.

Baán László hozzátette: a tárlat a XV-XVIII. században a Habsburgok által összegyűjtött, illetve a bécsi császári kincstár tulajdonában lévő műalkotásokat vonultatja fel a Szépművészeti Múzeum Régi Képtára állandó kiállításának 24 legszebb darabjával egyetemben.

A Magyarországról érkező festmények között szerepel a többi között Raffaello, Dürer, Van Dyck, Greco és Velázquez egy-egy alkotása. A remekműveket a tokiói National Art Centerben december 14-ig lehet megtekinteni, a kiotói National Museum pedig január 5. és március 14. között ad otthont a tárlatnak.

Baán László úgy vélekedett: a kiállítás világ három leglátogatottabb régimesterek-tárlata között lehet ebben az évben. Hozzáfűzte: a japán szervezők gondosságát dicséri, hogy a tokiói múzeum boltjában a kiállításhoz kapcsolódva Herendi porcelántárgyak és Gerbeaud- sütemények is kaphatók.

A tárlattal a Szépművészeti Múzeum japán kapcsolatai a csúcsra érkeztek - fogalmazott Baán László, megjegyezve: cél az is, hogy a budapesti intézmény gyűjteményét önálló kiállításon is bemutassák az ázsiai országban.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a Szépművészeti Múzeum a következő években a tervek szerint tárlatot rendezhet azokból a japán alkotásokból, amelyek már az 1868-as szigetországi nyitás után keletkeztek, így ötvözik a tradíciókat az európai látásmóddal.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×