eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elhunyt Keith Floyd sztárséf

Szívrohamban elhunyt Keith Floyd mesterszakács, a televíziós műsorai révén ismertté vált sztárséf. A 65 éves szakács halálhírét életrajzírója jelentette be kedden.

Floydnál júniusban diagnosztizáltak bélrákot, a híresség hétfőn hunyt el partnere dorseti otthonában - idézte James Steent a BBC.

Az Oxfordshire-ből származó Floyd a nyolcvanas években rendhagyó főzőműsoraival vált híressé, hatalmas lelkesedése és a keze ügyében lévő, folyton kiürülő borospoharak egy csapásra a közönség kedvencévé tették. Sajátos stílusa és heves vérmérséklete világszerte milliókat vonzott.

"Született szakács volt, aki egy egész nemzetet ihletett meg. Nem ismerek mást, aki hozzá hasonlót nyújtott volna. Tehetsége abban rejlett, hogy jól fejezte ki magát, és szavaival inspirált. Úgy beszélt, hogy mindenki megértette, amit mondott. Sokak életét tette gazdagabbá. Nagy-Britannia egy kis része halt meg hétfőn. Egyéniség volt, találékony, varázslatos, különleges és ritka" - mondta kollegája haláláról Marco Pierre White, a szigetország és a világ egyik legnevesebb szakácsa, aki a gasztronómia történetének legfiatalabb, három Michelin-csillaggal kitüntetett séfje.

Floyd 22 évesen nyitotta első éttermét Bristolban, és akkora volt a sikere, hogy hamarosan már három étkezőt mondhatott magáénak. Mivel azonban szinte semmi üzleti érzéke nem volt, előbb ezek, majd franciaországi étterme ment csődbe.

Szerencséjére felfedezte a BBC bristoli irodájának producere, David Pritchard, és már első műsora, a Floyd on Fish hatalmas közönségsiker lett, amely világszerte ismertté tette a nevét.

A sztárséf kétszáznál több könyvet írt, amelyek közül több is bestseller lett. Életrajza, a Stirred But Not Shaken (Keverve, nem rázva) a jövő hónapban jelenik meg Nagy-Britanniában.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×