Madonna-koncert: marketingfogás vagy szervezői hiba?

Infostart
2009. július 31. 15:32
Madonna augusztus 22-i koncertjének helyszíne körül kialakult helyzet óriási marketingfogás, vagy egy hatalmas szervezői hiba - mondta az InfoRádiónak az Országos Koncertiroda ügyvezetője. Molnár Csaba szerint egy ilyen léptékű koncertnél nem csak az előadó, hanem a koncert helyszíne is befolyásolja, hogy ki, milyen jegyet vált. Hozzátette: a Puskás Ferenc Stadion csupán a budaörsi repülőtérrel, vagy a Sziget Fesztivál helyszínével helyettesíthető.

Még az sem tisztázott, hogy marketingfogás, vagy egy hatalmas szervezői hiba-e az augusztus 22-i Madonna-koncert helyszíne körül kialakult helyzet - mondta az InfoRádiónak az Országos Koncertiroda ügyvezetője.

Molnár Csaba szerint az esemény szervezői a több eladható állójegy, vagyis a nagyobb bevétel reményében döntöttek úgy, hogy a Kincsem Parkot választják helyszínül. Nagyon valószínű azonban, hogy végül nem fogyott annyi belépő, mint amire számítottak, ezért szeretnék most mégis a Puskás Ferenc Stadionban megrendezni az amerikai sztár fellépését - magyarázta.

Az Országos Koncertiroda ügyvezetője szerint a helyszín megváltoztatása azért nem lenne korrekt lépés, mert az érdeklődők számára nemcsak a fellépő személye, hanem a koncert helyszíne is fontos, vagyis ez is befolyásolja, hogy milyen belépőt vásárolnak.

Az Országos Koncertiroda ügyvezetője szerint a helyszín megváltoztatása azért nem lenne korrekt lépés, mert az érdeklődők számára nemcsak a fellépő személye, hanem a koncert helyszíne is fontos, vagyis ez is befolyásolja, hogy milyen belépőt vásárolnak. A Puskás Ferenc Stadionon kívül két másik olyan helyszín van Budapesten, ahová 60 ezer ember befér: az Óbudai-sziget és a Budaörsi repülőtér - mondta, hozzátéve: azt nem most kellett volna kitalálni, hol tartsák meg a rendezvényt.

A gyep helyreállítását a szerződésben szabályozza a helyszín tulajdonosa, illetve a szervező - mondta Molnár Csaba. Hangsúlyozta: bár több koncertet szerveztek már a Puskás Ferenc Stadionban, a gyep sosem ment tönkre annyira, hogy a pályán később ne lehessen labdarúgómeccset tartani. "Távol álljon tőlem, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőit bíráljam, de egy picit túlzottnak érzem az aggodalmat" - fogalmazott.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást