eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mozikba kerül a 14 ezer forintból készült zombifilm

Csupán 45 fontból, azaz mintegy 14 ezer forintból, videokamerával készített horrorfilmet egy vállalkozó kedvű brit fiatal; a Colin című zombitörténet azonban felkeltette egy terjesztő érdeklődését, így ősszel már a mozikban láthatja az alkotást a nagy-britanniai közönség.

A 30 éves Marc Price - aki íróként, operatőrként és producerként is jegyzi az extrém alacsony költségvetésű filmet - 18 hónapot töltött a zombimozi elkészítésével - írja a BBC News hírportál (news.bbc.co.uk).

A Londonban és Walesben, összesen két videokamerával forgatott filmben barátai és ismerősei szerepelnek, a 45 fontot elsősorban feszítővasakra, teára és kávéra költötték.

A film a Kaleidoscope Entertainment jóvoltából kerül a brit mozikba, a cég ígérete szerint Halloweenra, vagyis október végére.

A horror - címéhez híven - Colin történetét mutatja be, vagyis azt a folyamatot, ahogy zombivá válik, miután megharapja egy élőhalott. A történéseket az Alastair Kirton által megformált főhős szemszögéből láthatja a néző, aki így megismerkedhet Colin "előéletével", majd végig követheti azt is, ahogy egyik áldozata után a másikat falja.

A Londonban élő Marc Price elmondása szerint Alastair Kirtonnal egy másik projekt kapcsán ismerkedtek meg, és miután jól ment a közös munka, úgy döntöttek, együtt csinálják meg a Colint.

"Azzal kellett dolgoznunk, amink volt, fontosnak tartottuk, hogy közben ne menjünk csődbe" - mutatott rá Price, hozzátéve: soha nem gondolta volna, hogy filmje a mozikba kerül.

"Õrület. Amikor megtudtam, azt hittem, csak vicc az egész" - jegyezte meg a rendező, aki filmje főhősét édesapja után nevezte el. Õ volt ugyanis az, aki gyerekkorában "beavatta" a film világába.

"Mindig nagyon érdekeltek a filmek és a filmkészítés. Remélem, ez másokat is arra ösztönöz majd, hogy fogják a videokamerájukat és filmeket csináljanak" - tette hozzá Marc Price.

A Colinból már a jövő hónapban kaphatnak egy kis "ízelítőt" a műfaj rajongói a londoni Frightfest fantasy- és horrorfilm-fesztiválon, a teljes alkotást pedig ősszel Londonban és más brit nagyvárosok mozijaiban láthatják az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×