Inforádió

Meghallgatom Élő adás

ORTT: nem sikerült kiírni a rádiós frekvenciapályázatot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem sikerült első nekifutásra kiírnia a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatát az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) - értesült a szerdai ülés több résztvevőjétől a tanácskozás ideje alatt az MTI.

Tájékoztatásuk szerint az MSZP által delegált két tag, valamint az SZDSZ-jelöléssel mandátumot nyert tag (Gyuricza Péter és Ladvánszky György, illetve Tímár János) tartózkodott, míg Szalai Annamária (Fidesz) és Tirts Tamás (KDNP) nem vett részt a döntéshozatalban.

A korábban meghatározott menetrend szerint így jövő hétfőn kísérelhetik meg ismét, hogy kétharmados támogatással közzétegyék a pályázati felhívást.

Ha ekkor sem járnak sikerrel, immáron elegendő lesz egyszerű többséget szereznie az indítványnak. Ekkor azonban vagy rendkívüli ülést hívnak össze vagy csak az ORTT augusztus végéig tartó nyári szünete után szavaznak.

Ez viszont a korábbi nyilatkozatok szerint alapvetően veszélyeztetné, hogy a Sláger és a Danubius Rádió által használt hullámsávok koncessziójának novemberi lejártáig eldőljön, melyik társaság használhatja a következő hét esztendőben - de legfeljebb a most használt analóg technológia leállásáig - e frekvenciákat.

Két hete beszélt arról az MTI-nek nyilatkozva Majtényi László ORTT-elnök, hogy szorosak a pályázat határidői, a menetrendben időtartalék "igazából nincs", noha "lehetnek egyhetes csúszások, de annál több nem".