Csúcstechnológiás szolgáltatást indít a Bookline

Infostart
2009. július 2. 08:54
A Bookline.hu új, csúcstechnológiás megoldásokat alkalmazó termékajánló szolgáltatást indít, amely révén a vásárlók könnyebben találhatják meg a számukra érdekes árucikkeket.

A termékajánlások elsődleges célja, hogy a Bookline.hu termékkínálatát böngésző vásárlót elvezessék azokhoz a termékekhez, árucikkekhez, amelyek leginkább megfelelnek a pillanatnyi érdeklődésének. Egy releváns termékajánlás alapvetően meghatározza, hogy az adott vásárló mennyire gyorsan és könnyen találja meg azokat a termékeket, amelyek igazán érdeklik, illetve amikre valóban szüksége van.

A modern termékajánló rendszerek működése az online áruház oldalain rögzített látogatási adatok elemzésén alapszik, mely során fejlett mesterséges intelligencia modellek alkalmazásával igyekeznek feltérképezni a vásárlói szokások, viselkedési minták és termékválasztások kapcsolatrendszerét. Ez alapján a rendszer olyan termékajánlásokat képes felkínálni, amelyek szélesebb körben értelmezett, komplexebb összefüggések mentén kapcsolódnak az éppen böngészett oldalhoz, termékhez.

A Bookline és a Scarab Research szoros együttműködésben dolgozik majd a rendszer bővítésén és finomhangolásán. A Scarab Platform rögzíti a vásárlók viselkedését, ami alapján a jövőben még kifinomultabb modelleket fejlesztenek ki a cég kutató munkatársai. A tervek között szerepel a személyre szabott hírlevelek és akciók lebonyolítására szolgáló funkció is.