A Budapesti Tavaszi Fesztivál is megsínyli a válságot

Infostart
2009. március 16. 07:00
A forintgyengülés a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényeinek költségvetését is befolyásolja - mondta el az InfoRádióban a fesztiváligazgató. Zimányi Zsófia kifejtette: a tervezett és a jelenlegi büdzsé között ötvenmillió forintos különbség van. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt ugyanakkor arról, hogy a fesztiválra szóló jegyek többsége már elfogyott.

Elkelt a Budapesti Tavaszi Fesztivál jegyeinek a 90 százaléka, de azért érzik a válságot - mondta az InfoRádiónak Zimányi Zsófia, a fesztivál igazgatója. Ezt abban érzik - tette hozzá, hogy korábban mindig a legdrágább jegyek fogytak el először, most pedig a középkategóriások.

Hozzátette: a szervezéskor 275 forintos euróval számoltak, ami akkor "fölös óvatosságnak" tűnt, most viszont ötvenmillió forint hiánnyal küszködnek. A programon keveset módosítottak.

Zimányi Zsófia szeretné, ha idővel lenne állandó játszóhelye a fesztiválnak, ez lehetne a Thália Színház. Az Õszi Fesztiválnak már lesz is bemutatója itt. A színház ugyanakkor továbbra sem rendelkezik majd saját társulattal, és befogadó teátrum marad, mivel erre kap állami támogatást - ami a költségvetésének harmadát teszi ki.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást