Tisztikeresztet kapott Básti Juli, Horgas Eszter és Sz. Bíró Zoltán

InfoRádió / MTI
2009. március 14. 15:20
Március 15-e alkalmából Hiller István oktatási és kulturális miniszter állami kitüntetéseket adott át a tudományos és művészeti élet kiemelkedő személyiségeinek.

A tárca vezetője ünnepi beszédében úgy fogalmazott: az 1848-49-es történésekben az a nagyszerű, ahogy egy nemzetet összekötött, erőt adott, amivel példát mutat a magyaroknak.

Hiller István hangsúlyozta: mélyen hisz abban, hogy Magyarországnak és a magyarságnak az oktatásban, a tudományban, az innovációban és a kultúrában van a jövője.

Az ünnepségen a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg mások mellett Básti Juli színművész, Kovács Tibor, a Nemzeti Múzeum főigazgatója, Garaczi László író, Horgas Eszter fuvolaművész, Sz. Bíró Zoltán történész és Szakály György balettművész.

Balázs Béla-díjas lett Forgách András dramaturg és Herendi Gábor filmrendező, Jászai Mari-díjat kapott Balázsovits Edit és Scherer Péter színművész, József Attila-díjat Kulin Ferenc irodalomtörténész, Egressy Zoltán drámaíró és Tábor Ádám költő.