Koncertek és színházi bemutatók hétvégéje

Infostart
2009. március 13. 13:20
Színházi bemutatók, a Kiscsillag és a Mini zenekar lemezbemutató koncertjei és a március 15-ki rendezvények is szerepelnek a hétvége kulturális kínálatában.

Szombaton mutatja be a Nemzeti Színház Racine: Atália című drámáját Valló Péter rendezésében. A darab, melynek főbb szerepeit Molnár Piroska, Mátyássi Bence, Udvaros Dorottya és Kulka János játsszák, 60 éve nem szerepelt magyar színpadon.

Ugyancsak szombaton mutatja be a Madách Színház a 39 lépcső című bűnügyi komédiát, amelyet Alfred Hicthcock azonos című filmje ihletett. Az előadás négy szereplője, Tóth Enikő, Gálvölgyi János, Pusztaszeri Kornél és Szerednyey Béla mind több szerepet alakít a darabban.

A könnyűzene kedvelőit több koncert is várja szombat este. A pénteken kezdődő IX. BackPeckers Fesztivál keretében szombaton többek között a Kistehén Tánczenekar és a Pannonia Allstars Ska Orchestra is fellép a Gödör Klubban.

A Kiscsillag zenekar "Örökre szívembe zártalak" című, második albumának lemezbemutató koncertjét tartja az A38 hajón. Szintén szombat este ünnepli fennállásának 40 éves évfordulóját a Bem-rockparton a Mini-klub. Ebből az alkalomból Török Ádám együttese "Aphrodite" címmel jelentet meg új lemezt, amit szombat este be is mutat a közönségnek. A Kaukázus zenekar Kafkaz néven ad akusztikus koncertet szintén szombat este a Hunnia mozi kávézójában.

Március 15-én a nemzeti ünnep alkalmából a Múzeumkertben reggel 9-órától pantomimművészek, délelőtt 11-től pedig zenés-táncos szabadtéri program fogadja az érdeklődőket a Nemzeti Múzeum lépcsőit. Délelőtt 10 órától a Lánchíd interaktív játszóházzá alakul, ahol korabeli jelmezekbe öltözött színészek a közönség bevonásával jelenítik meg történelmi eseményeket.

A híd pesti oldalán huszártábort is felállítanak, ahol a gyerekeket játékos erőpróbák és hadi bemutatók várják. A nemzeti ünnep zárásaként, vasárnap este Ferenczi György és a Rackajam a Petőfi Vándorszínházzal közösen mutatják be a Petőfi Sándor megzenésített verseit az Új Színházban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást