Ma nyílik a lipcsei könyvvásár

Infostart
2009. március 11. 13:00
Lipcsében ma nyitja meg kapuit a nemzetközi könyvvásár. A keletnémet nagyvárost már évszázadok óta a nyomdaipar egyik fontos központjaként tartják számon.

A ma nyíló és vasárnap záruló lipcsei könyvvásáron 38 országból több mint 2100 kiadó, nyomda és irodalommal foglalkozó ügynökség képviselteti magát.

Tavaly közel 130 ezer látogatót regisztráltak, és mint a könyvvásár igazgatója, Oliver Zille elmondta, idén sem várnak visszaesést, mert a jelek szerint a könyv iránti érdeklődés a gazdasági válság idején is töretlennek tűnik.

A könyvvásár nemzetközi tekintélyére utal, hogy az elkövetkező napok során több mint 200 külföldi szerzőt várnak Lipcsébe. Õket a Nobel-díjas német író, Günter Grass üdvözli.

Míg Frankfurtban évről-évre Békedíjat adnak át, Lipcsében az európai megértés érdekékében kifejtett kimagasló teljesítményt méltatják. Ma este a Berlinben élő Karl Schlögel közírót tüntetik ki Terror és álom - Moszkva 1938 című történeti monográfiájáért.

Ebben Karl Schlögel dokumentumokkal bizonyítva a sztálini terror tobzódását mutatja be a Szovjetunióban a második világháború előestéjén.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást