Herendi Gábor: Nem lehet csodákat várni az idei filmszemlétől

Infostart
2009. január 26. 07:10
Idén sem vár javulást a filmszemle szervezésében Herendi Gábor filmrendező, aki erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Hozzátette, egyebek mellett szükség lenne egy fesztiváligazgatói státuszra, akinek egy éve lenne a rendezvény megszervezésére.

A tavalyi, sokat kritizált filmszemléhez képest idén nem lehet nagy fejlődésre számítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Herendi Gábor, hozzátéve: nem szervezési hibákról van szó, hanem arról, hogy elképesztően kevés pénzből kell egy nagyon komoly és logisztikailag nehéz fesztivált megrendezni.

A filmrendező szerint a struktúra hibás: minden évben megválasztanak egy olyan szemleelnököt, aki nem szakember, ráadásul szeptember közepén kezdik megszervezni a január végi, február eleji szemlét.

Herendi Gábor úgy véli: egy fesztiváligazgatói státuszt kell meghirdetni, hogy amikor a filmszemle befejeződik, másnap már elkezdődjön a következő évi esemény megszervezése. A legnagyobb tragédiának azt tartja a nagy mozisikert arató Valami Amerika című film rendezője, hogy nincs olyan helyszín, aol kulturált körülmények között meg lehetne tartani a rendezvényt.

Az idei jubileumi 40. Magyar Szemlét még ugyanabban a struktúrában rendezik meg, mint az előzőeket, így nem lehet csodákra számítani - tette hozzá Herendi Gábor.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást