Alkímia, Mátyás király, pálos rend - megjelent a magyar Da Vinci-kód

Infostart
2008. december 15. 18:56
A magyar kultúrtörténet misztikus hagyományain, köztük Mátyás királyhoz, a pálos rendhez és az alkimistákhoz fűződő legendákon alapul Albert Zoltán Alkimista-kódex című kalandregénye.

Történelmi alapokon induló, de mai magyar helyszíneken játszódó kalandregény - így jellemezte az Alkimista-kódex című regényét a szerző. Albert Zoltán az InfoRádiónak elmondta: egy régész-történész és egy barlangász áll a mozgalmas és fordulatos cselekmény középpontjában.

Az olvasó a középkori legendák között találhatja magát, de felbukkan a műben a Szent Korona, Mátyás király, a titokzatos pálos rend és az alkímia is, így a magyar kultúrkincsből sok izgalmas és érdekes történet szövődik bele a regénybe.

Albert Zoltán elmondta: elsősorban az alkímia pszichológiai megközelítése érdekelte. Az alkímia csak a hétköznapi értelemben azonos az arannyá változtatás művészetével, valójában ez egy személyiségkutató, az öröklét titkát kereső tudomány - véli a szerző, aki Dan Brown nagy sikerű könyvének, a Da Vinci-kódnak az olvasása közben gondolkodott el azon, hogyan lehetne egy ehhez hasonló történetet magyar vonatkozású formában megírni.

A nagy magyar történetmesélők, Jókai Mór és Gárdonyi Géza hagyományaiból kiindulva kezdte kutatni a témát a szerző, aki saját bevallása szerint több izgalmas és érdekes történetre bukkant, mint amennyire számított. A regény helyszínei pedig ismertek és látogathatók: a veleméri Árpád-kori templom, Léka vára vagy a  Sopron melletti Brennbergbánya.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást