Egy nagyon furcsa női pár

Infostart
2008. december 11. 10:45
Neil Simon az egyik legsikeresebb darabjának számító Furcsa párt húsz évvel a bemutató után átdolgozta. A létrejött női változatot december 12-én mutatja be a Centrál Színház Nyertes Zsuzsa és Borbás Gabi főszereplésével.

Puskás Tamás, az előadás rendezője nagy szerelmese Neil Simon komédiáinak; korábban a Játékszín Napsugárfiúk című előadásában játszott Haumann Péterrel és Garas Dezsővel közösen, majd a Centrál Színházban - az akkori Vidám Színpadon - rendezte meg a 2005 szilveszterén bemutatott Legénylakást.

A Furcsa pár női változatával a színház kedveskedni kíván az idén 50 éves Nyertes Zsuzsának, aki 25 éves pályafutása során, szinte egyedülálló módon végig az egykori Vidám Színpad társulatánál tevékenykedett.

Szintén fontos koncepció volt a darab kiválasztásakor a direktor elmondása szerint, hogy a férfi és a női szerepek arányosan oszoljanak meg a színészek és a színésznők között. Az előadásban mindössze két férfiszerep van; a barátnők - Balogh Anna, Cseke Katinka, Kovács Vanda és Szabó Éva - mellett a Székhelyi József és Papp János alkotta bohóc-páros szerepel még az előadásban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást