Kibékültek a tagok, újra összeáll a legendás rockbanda

Infostart
2008. december 9. 11:45
A jövő nyári Glastonbury fesztiválra ismét összeáll az 1990-es évek legendás brit rockegyüttese, a Blur.

Kedden jelentik be hivatalosan, hogy ismét összeáll és koncertezni kezd a Blur. A rockegyüttes két nagy szabású koncertet ad jövőre: júniusban a Glastonbury fesztiválon, egy hónappal később pedig a Hyde Parkban lépnek fel.

Találgatásokat már hetekkel ezelőtt lehetett olvasni arról, hogy van esély a csapat összeállására, miután az énekes, a Gorrilaz-projekt mögött is álló Damon Albarn kibékült Graham Coxon gitárossal.

"Sokan azt hitték, hogy sohasem áll össze ismét a banda. Graham és Damon kapcsolata megromlott 2002-ben, de mára rendezték a nézeteltérést, és ismét barátok" - mondta egy közeli ismerős.


Az együttes 1989-ben alakult, és első lemezük 1991-ben jelent meg Leisure címmel. A colchesteri csapat legnagyobb sikerét az 1994-es Parklife című albummal érte el, a Girls and Boys című dal listavezető is volt a szigetországban.



A Blur hatalmas harcot vívott a másik britpop zenekarral, az Oasisszel, amelyből Noel Gallagherék jöttek ki győztesen.

2002-ben vált ki a Blurből Graham Coxon, és ezt követően az együttes már csak egy lemezt adott ki, de ez nem lett sikeres, így két évvel később úgy döntöttek Damon Albarnék, hogy nem folytatják.