Arany Oroszlán-díjas rendező a Puskinban

Infostart
2008. november 6. 19:46
Tizenegy új olasz filmet mutat be a Közép-Európai Olasz Filmfesztivál keretében csütörtöktől tíz napon át a Puskin Mozi. A fesztivál filmjeit több alkotó is elkíséri. Az esemény díszvendége Pupi Avati Arany Oroszlán-díjas filmrendező, akinek munkáiból retrospektív vetítést rendeznek az Uránia Filmszínházban.

A MittelCinemaFest néven is ismert vetítéssorozat díszvendége Pupi Avati filmrendező, aki A második nászéjszaka című filmjével 2005-ben elnyerte az Arany Oroszlán-díjat a Velencei Filmfesztiválon, 2003-as Máshol jár a szív című alkotását pedig Arany Pálmára jelölték. Az olasz direktor A rejtekhely című filmjét kíséri el Magyarországra, alkotásaiból az Uránia Nemzeti Filmszínház november 17. és 25. között retrospektív vetítéssorozatot rendez.

A díszvendég mellett idén is több filmes alkotó személyesen mutatja be munkáit Budapesten. A fesztivál első napján vetítik Az egész élet előtted áll című vígjátékot, amelynek főszereplője, Isabella Ragonese is a fesztivál vendége lesz.

Sergio Rubini színészként, rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzi a fesztiválon szereplő Első pillantásra című drámáját. Rubini forgatókönyvírótársával, Carla Cavalluzzival érkezik a vetítésre.

Ugyancsak elkíséri filmjét Luca Lucini rendező, akinek Szerelem, hazugságok és foci című vígjátéka az olasz férfiak hétköznapjaiba enged betekintést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást