Két koncerttel ünnepel Magyarországon a Jethro Tull

Infostart
2008. november 3. 17:48
Negyvenéves jubileumi turnéja keretében ismét Magyarországra látogat a rocktörténelem egyik legeredetibb hangzású zenekara, a Jethro Tull. Ian Anderson és társai hétfő este Debrecenben, kedden pedig a Budapest Körcsarnokban adnak koncertet.

Négy évtizeddel ezelőtt, Londonban alakult meg a Jethro Tull, amely a klasszikus hangszer, a fuvola révén forradalmian új hangzást vitt a rockzenébe. A zenekar olyan legendás lemezeket készített, mint a Passion Play vagy az Aqualung - mondta az InfoRádiónak a Petőfi Csarnok Kht. igazgatója.

A debreceni Főnix csarnokba és a Budapesti Körcsarnokba a jubileumi turné keretében játszik a Jethro Tull: a koncerteken a zenekar feleleveníti az elmúlt negyven év legjobb, legismertebb dalait, amelyekben egyesülnek a kelta népzenei motívumok a klasszikus zenével, a hagyományos rockkal, a rock and rollal és a bluesszal - tette hozzá Fogarasi Lajos.

A zenekar történetének negyven évét megörökített videókkal is készült a turnéra, a felvételek bemutatása szerves része a koncerteknek, amelyek két részből állnak majd, köztük húsz perc szünetet tartanak a zenészek.

Bár az évtizedek alatt a zenekarban számos remek zenész megfordult, annak két meghatározó tagja a fuvolás-énekes Ian Anderson és a gitáros Martin Barre maradt. A jelenlegi felállásban mellettük az 1984-ben csatlakozott amerikai dobos, Doane Perry, a zongorét és tangóharmonikát kezelő John O'Hara, és a basszusgitáros, David Goodier játszik.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást