Mihez kezd Jóska, a magyar átlagember Amerikában?

Infostart
2008. október 29. 09:30
Mi történik, ha egy naiv, semmihez sem értő magyar elindul Amerikába? Hogyan birkózik meg az ismeretlen világban átélt viszontagságokkal? Mindez kiderül Csupó Gábor animációs rendező legújabb alkotásából, az Immigrants - Jóska menni Amerika című filmből, amelynek kedden este, Budapesten tartották a világpremierjét.

Kedd este tartották Csupó Gábor animációs rendező legújabb alkotásának, az Immigrants - Jóska menni Amerika című filmnek a világpremierjét Budapesten. A szereplőknek többek közt Szabó Győző, Hujber Ferenc és Oroszlán Szonja kölcsönzi a hangját.

Az Egyesült Államokban lévő cápatársadalmat, a bürokráciát kívánta kifigurázni az Immigrants - Jóska menni Amerika című animációs film rendezője. Csupó Gábor az InfoRádiónak elmondta: az alkotás két bevándorlóról szól, akik nem számítottak arra, hogy milyen világ vár rájuk, és nem tudnak beilleszkedni.

Jóska a magyar átlagember, aki semmihez nem ért, csak a naivitása és a jóindulata viszi előre - mondta a főhősről a rendező. Hozzátette: orosz barátjával, valamint annak a lányával kényszerből egy lakásban élnek, és a megélhetésért küzdenek az Egyesült Államokban

Az ábrázolt problémákkal szinte mindenki találkozik, aki szerencsét akar próbálni a tengerentúlon - emelte ki Csupó Gábor, aki szintén elindult a tengerentúlra, a filmben látható vicces helyzetek azonban nem történtek meg vele.

A film készítése még az Egyesült Államokban kezdődött, de a megrendelő eltűnt, így Kálomista Gábor sietett producerként az alkotás megmentésére - mondta a rendező.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást