Bolondok iskolája a Bárka Fesztiválon

Infostart
2008. október 20. 07:02
Nemzetközi és magyar produkciókkal várja a színház iránt érdeklődőket november 4. és 11. között a 3. Bárka Fesztivál a Bárka Színházban.

A fesztivál olyan külföldi művészeket és produkciókat kíván bemutatni, amelyek színvonalas műsorokkal jelentkeznek, és nem ismeretlenek a hazai közönség előtt.

A külföldi produkciók közt szerepel a Rigai Új Színház társulatának előadása. A csend hangjai avagy Simon és Garfunkel 1968-as rigai koncertje, mely soha nem történt meg... című darab Alvis Hermanis rendező tavaly bemutatott Hosszú élet című művének folytatása. A rendező saját szülei emlékeiből kiindulva, egy szótlan, lírai előadásban emlékezik meg a hatvanas évekről. Hasonló stílusban készült az Andrej Mogucsij vezette szentpétervári Formalnij Tyeatr társulat Bolondok iskolája című, többszörös díjnyertes Szorokin adaptáció, amelyet A csend hangjaihoz hasonlóan először láthat a budapesti közönség.

A Bárka Színház és a londoni Factory társulat különleges produkciójának ígérkezik közös Hamlet-előadásuk. A rendező Tim Caroll improvizatív formában mindkét társulattal színpadra állította már Shakespeare művét, a két társulat azonban most mindenfajta előzetes próba nélkül fogja együtt játszani a darabot.

A Bárka Fesztivál hazai produkciói közt szerepel a Bárka Színház két idei bemutatója, a Piaf Piaf című előadás és Ödön von Horváth Ismeretlen ifjúság című darabja, valamint a Színművészeti Egyetem hallgatóinak Fáj című előadása Forgács Péter rendezésében. Szintén fellép a fesztiválon a Franciaországban dolgozó vajdasági származású Nagy József táncos-koreográfus, aki Sho-bo-gen-zo című táncelőadását mutatja be.

A Bárka Fesztivál fontosnak tartja a művészek és a közönség közti párbeszédet, ezért az előadásokat követően beszélgetéseket szerveznek a darabok alkotóival.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást