Spielberg India felé veszi az irányt

Infostart
2008. október 7. 13:21
A világ legjobban fizetett rendezője a világ egyik legnagyobb filmvállalatát hagyta ott, és Hollywood helyett India felé vette az irányt.

A Cápa, az E.T. és a Shindler listájának rendezője bejelentette: elhagyja hosszú távú partnerét, a Paramont Pictures filmgyárat azért, hogy saját filmvállalatával, a DreamWorksszel egy indiai csoporttal kössön szerződést.

Steven Spielberg és az indiai Reliance ADA Group potom másfél milliárd dolláros (vagyis közel 280 milliárd forintos) "házasságából" a tervek szerint az elkövetkező 5 évben 35 film fog születni. Az üzlet jól jelzi, hogy Hollywood egyre inkább ki szeretné aknázni az óriási indiai filmpiac lehetőségét.

A szóban forgó indiai filmgyárat az a 49 éves Anil Ambani vezeti, akit a Forbes amerikai magazin a világ hatodik leggazdagabb embereként nevezett meg.

Azzal, hogy Spielberg szerződést kötött Ambani cégével, véglegessé vált a szakítás a Paramount Pictures és a DreamWorks között. A világszár rendező filmgyárában készült például a világsikerű Shrek animációs film is.

Az indiai cég az üzlet megkötés előtt bejelentette: többek között Brad Pitt, George Clooney és Jim Carrey produkciós irodáival akar szerződést kötni, és a következő két évben filmet készíteni.