Zsótér Sándor és az öreg hölgy kapta a színikritikusok díját

Infostart
2008. szeptember 30. 17:59
Zsótér Sándor kapta a tavalyi évad legjobb rendezéséért járó elismerést a Magyar Színházi Kritikusok Céhének díjkiosztóján. A József Attila Színház Az öreg hölgy látogatása című előadásáért kapott díjat.

Díjat kapni jó, örülni kell neki - mondta az InfoRádiónak Zsótér Sándor, miután átvette a Magyar Színházi Kritikusok Céhének az évad legjobb rendezéséért járó elismerését.

Az öreg hölgy látogatása című darabot Léner Péter, a József Attila Színház igazgatója javasolt és eredetileg Galambos Erzsinek szánta. Zsótér Sándor elárulta: először nem, csak munka közben talált benne érdekességeket, és meglepte, hogy a közönség jól fogadta a darabot.

Ez egy ötvenes évekbeli darab, úgy tűnik, eljárt felette az idő, de ez nem így van - jegyezte meg a rendező.

A darabban a főszerepet végül Ladányi Andrea játszotta, aki alakításáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat kapta, aminek Zsótér Sándor nagyon örült. Egészen elképesztő sugárzása van ebben a szerepben - mondta.

Zsótér Sándor erre az évre Egerbe szerződött, nemrég volt új bemutatója - Shakespeare Velencei kalmárját vitte színre. Hamarosan a Nemzeti Színházban is megkezdi majd a munkát, ahol egy Gorkij-művet rendez Básti Julival a főszerepben, később pedig az Operaházban dolgozik majd Haydn Orpheus és Eurüdiké című operáján.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást