Új lemezzel jelentkezik ősszel a Magyar Örökség-díjas Ghymes

Infostart
2008. szeptember 22. 16:19
Magyar Örökség-díjjal tüntették ki az idén 25 éves Ghymes együttest. Szarka Gyula, a zenekar egyik alapító tagja az InfoRádiónak elmondta: az elismerés azért is volt különösen megható a számukra, mert azt nem a szakma, hanem civilek - a közönség - javaslatára kapták meg.

A Magyar Örökség-díjat a Ghymes együttes mellett Kemény János színházigazgató, író, Nemes Nagy Ágnes költő, Rónay György költő, író, Schultheisz Emil orvostörténész, Szarka György kolozsvári honismereti vezető, valamint a Szentendrei Művésztelep képviselője vehette át szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

A Magyar Örökség-díjat azoknak a magyar személyeknek, teljesítményeknek, alkotásoknak, intézményeknek, csoportoknak adják évente négy alkalommal, akik, illetve amelyek hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, egészében a magyar társadalom erkölcsi, szellemi nívójának és életminőségének felemeléséhez.

A díjátadás alakalmából Szarka Gyula az InfoRádiónak elmondta, hogy a Ghymes Álom-bálom címmel új lemezzel jelentkezik október végén. Az album a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében, idén nyáron bemutatott, Benyovszky Móricz életét feldolgozó táncprodukció zenei anyagából is tartalmaz felvételeket.

A lemez anyagát 2009. január 10-én, nagyszabású koncerten mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a 25 éves jubileumát ünneplő zenekar történetének meghatározó dalait is eljátssza.

Szarka Gyula elmondta, megítélése szerint az új lemez vidámabb hangulatú lesz a korábbiaknál. A zenekar vezetője kiemelte, fontosnak tartja, hogy az együttes időről időre megújuljon, még akkor is, ha a "ghymeses hangzás" megmarad.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást