Emmy-díj: John Adams az új rekorder, tarolt a 30 Rock

Infostart
2008. szeptember 22. 07:04
A második amerikai elnökről szóló minisorozat, a John Adams 13 Emmy-díjat nyert hétfő hajnalban Los Angelesben. Ennyi elismerést még soha nem kapott egy sorozat sem a díj 60 éves történetében.

A HBO-n futó történelmi minisorozat nyolc kreatív díjat nyert el a múlt heti átadón, ezt a hétfői hajnali hollywoodi gálán további öttel fejelte meg. A legjobb színész díját a címszereplő Paul Giamatti kapta, a színésznőkét pedig Laura Linney nyerte el.

Egy másik rekord is született: a komikus Jon Stewart sorrendben hatodik alkalommal nyert Emmy-t Daily Show című műsoráért.

A legjobb drámai sorozatnak járó elismerést a Magyarországon nemrégiben indult Reklámőrültek (Mad Men) kapta, míg a vígjátékok között a 30 Rock győzött.

Az egy showműsor kulisszatitkait bemutató komédia két főszereplője is díjjal térhetett haza: Tina Fey a legjobb női, Alec Baldwin pedig a legjobb férfi főszereplő kategóriájában nyert.

A legjobb drámai színésznőként Glenn Close (Damages) kapott díjat Holly Hunter, Mariska Hargitay és Sally Field előtt, a férfi színészek között pedog Bryan Cranston (Breaking Bad) győzött, Hugh Laurie-t, Michael C. Hallt és Gabriel Byrne-t megelőzve.