Elitképzésre és piaci mentalitásra törekszik az informatikai magánegyetem

Infostart
2008. szeptember 16. 08:06
Informatikai magánegyetem nyithatja meg kapuit két év múlva a volt Óbudai Gázgyár területén. Bojár Gábor, az egyetem egyik tulajdonosa elmondta: az angol nyelvű oktatásban elitképzésre törekszenek, olyan keresett területeken, mint például a bioinformatikus képzés.

A készülő informatikai magánegyetem egyik tulajdonosa az InfoRádiónak elmondta: az egykori Óbudai Gázgyár területét már megvették, így már csak a kármentesítés és az érvényes szabályozási terv szükséges az építkezés megindításához.

Bojár Gábor hozzátette: a tervek szerint a telekköltség 3-3,5, az építkezés 15-20, az egyetem első 5 éves működtetése pedig 4-5 milliárd forintot fog felemészteni.

Elmondta: az intézmény teljes egészében magánegyetem lesz, amit nyereséges vállalkozássá akarnak tenni. Úgy véli: a felsőoktatásban helye van a profitorientált működésnek.

A Graphisoft igazgatóságának elnöke szerint az elitoktatás ma többnyire alapítványi vagy állami pénzből működik, de hisz abban, hogy itt is meg lehet a helye a piaci mechanizmusoknak és mentalitásnak, amelyek jelenleg hiányoznak az informatikus képzésből.

Hangsúlyozta: a legtehetségesebb diákokat akarják oktatni, és olyan részterületekre helyeznék a hangsúlyt, mint a szoftverergonómia vagy a bioinformatika.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást