Emmy-díj: jutalmazták a Simpson-családot és a Született feleségeket is

Infostart
2008. szeptember 15. 11:18
Tizedik Emmy-díját nyerte el a Simpson-család, de jutalmazták a Szex és New York egykori sztárját, Cynthia Nixont és a Született feleségek Kathryn Joostenét is a Los Angeles-i előceremónián. A fő díjátadó ünnepség vasárnap lesz.

Tizedik Emmy-díját nyerte el a Simpson-család történeteiről készült amerikai rajzfilmsorozat. A Los Angeles-i ceremónián a kreatív művészeti díjat ítélték oda a régóta futó sorozatnak.

Az Egyesült Államok második elnökéről, John Adamsről készült történelmi minisorozat nyolc díjat kapott. A kritikusan fogadott tévédráma, a Mad Men (Õrültek) négy díjat nyert el, köztük a hatvan perces sorozatok legjobb forgatókönyvének járót. A sorozat a hatvanas évek New York-i reklámiparáról szól.

Sarah Silverman humorista és négy munkatársa kapta a legjobb zenéért és dalszövegért járó jutalmat. A humorista egy klipje, amelyet a Jimmy Kimmel Live! tévés műsorban sugároztak, ugyancsak kapott elismerést.

A Szex és New York egykori sztárját, Cynthia Nixont a legjobb női vendégszereplő díját kapta a Law and Order: Special Victims Unit című sorozatért.

Kathryn Joosten második díját nyerte Karen McCluskey alakításáért a Született feleségekben.

A vasárnapi esemény az eheti díjátadó bevezetője volt. A hatvanadik Emmy-díjátadó szeptember 21-én lesz a kaliforniai városban.