Kistehén a Millenárison

Infostart
2008. augusztus 26. 15:36
Hivatásos és amatőr határon túli színházi társulatok és zenekarok, valamint hagyományőrző és gyermekprogramok várják az érdeklődőket az ART-Mozaik - Külhoni Művészeti Fesztiválon a hétvégén a Millenárison.

Az ART-Mozaik - Külhoni Művészeti Fesztivál a tavalyi Biennálé címmel első ízben megrendezett külhoni magyarok kulturális fesztiváljának folytatása - mondta az InfoRádiónak Farkas József programszerkesztő. A tavaly háromhetes fesztivált idén egy háromnapos rendezvénysorozat követi a Millenárison, ahol napközben a park területén családi programokat tartanak. Délelőtt 11 órától határon túli amatőr színházi társulatok báb- és táncelőadásokkal mutatkoznak be a budapesti közönség előtt, de komoly- és könnyűzenei koncertekkel és fotókiállításokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A könnyűzenei programokat a Fogadóban rendezik meg, este hét órától. Pénteken a humoros népzenei motívumokból építkező Zuboly plays Jazz és a Kistehén Tánczenekar lép fel, szombaton két jazz zenekar, a Peter Lipa Quintet és a Harcsa Veronika Quartett lesz látható és hallható, vasárnap pedig az erdélyi és bukaresti zenészekből álló Slang valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertezik.

A Teátrumban a színházi programok pénteken este nyolc órakor a Hegedűs a háztetőn előadásával kezdődnek, amit Puskás Zoltán rendezésében a Vajdasági Tanyaszínház társulata ad elő. Szombaton a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Dekamenron című karneváli játékát mutatja be Vidnyánszky Attila rendezésébe, vasárnap pedig a Komáromi Jókai Színház vendégjátékaként Gárdonyi Géza: A bor című történetét láthatják az érdeklődők, Bezerédi Zoltán rendezésében.

(Részletes program.)