Kincses: "Az éneklés maga a boldogság"

Infostart
2008. augusztus 20. 15:30
Az operairodalom szoprán szerepeinek világszerte elismert tolmácsolásáért, több évtizedes előadóművészi pályafutásáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét vehette át Kincses Veronika, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas operaénekese.

Egy díj mindig megtiszteltetés, mert azt jelenti, hogy az emberrel számolnak, nem felejtik el, és hagyott maga mögött olyan produkciókat, amelyekre szívesen emlékeznek - mondta az InfoRádiónak Kincses Veronika.

A Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas operaművésze szerint az éneklés maga a boldogság, de egyben felelősség is, ha az ember már régóta űzi.

Nehéz szakma, de sok boldogságot ad - vallotta meg az operaénekes, aki fontosnak tartja az oktatást is: közel 7 évig tanított a Pécsi Tudományegyetem énektanszékén.

Kincses Veronika elmondta: volt olyan szerep, amelyet szeretett volna elénekelni, de elkerülte őt. Ma már szakmai nyugdíjba vonult, de ez nem azt jelenti, hogy nem énekel, bár nagyobb szerepeket már nem vállal. Legközelebb Pécsett lép fel szeptember 16-án.

Át kell adni a fiataloknak a helyet - tette hozzá az operaénekes.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást