Több mint százmilliós nyereséggel zárt a Sziget

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 18. 11:41
Az econet.hu-csoporthoz tartozó Sziget Kft. első számításai szerint a Sziget Fesztivál százmillió forintot meghaladó többlettel zárt, és a látogatók száma elérte a 385 ezret - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény megjegyzi, hogy az eredményt jelentősen befolyásolta az a több mint 100 millió forintos beruházás, amivel a helyszín befogadóképességét ötezer fővel növelték.

A fesztivált augusztus 12. és 18. között rendezték meg. A megelőző napon, augusztus 11-én megtartott Magyar Dal Napján 50 ezren vettek részt, és ez az előzetes számítások szerint néhány millió forinttal járul hozzá a Sziget Kft. profitjához.

A közlemény szerint a 2008. évi 200 millió forint EBITDA (kamat-, adófizetés-, tőketörlesztés és értékcsökkenési leírás előtti nyereség) elvárást a Sziget Kft. várhatóan túlteljesíti, és elérheti a 250 millió forintot is.

A Sziget zárásával befejeződött a Sziget Kft. 2008. évi fesztiválszervező munkája, ősztől a jövő évi rendezvényeket készítik elő.

A korábbi közlés szerint a júliusban második alkalommal megrendezett Balaton Sound Fesztivál 140 millió forintos többlettel zárt.