Sziget 2009: jegyáremelés várható

Infostart
2008. augusztus 18. 15:41
A jövő évi Sziget fesztivál nehezen képzelhető el jegyáremelés nélkül - mondta az InfoRádiónak Gerendai Károly. A főszervező szerint fontos szempont marad a jövőben is, hogy a magyar közönséget se veszítsék el, de a külföldieknek is vonzó legyen a program.

Jövőre minden bizonnyal emelni kell a jegyárakat, ha továbbra is jó, színvonalas Szigetet akarunk szervezni - mondta az InfoRádiónak a rendezvény főszervezője.

Gerendai Károly szerint ugyanakkor kérdés, hogy lesz-e pénze a magyar fiataloknak a belépőre. "Egyelőre nem tudjuk a megoldást" - fűzte hozzá.

A külföldi fiatalok kevésbé árérzékenyek, így a kinti piacon még van hová bővülni. Igaz, idén több magyar volt a fesztiválon, mint tavaly. Azzal riogatjuk magunkat, hogy nincs pénze az embereknek, nem tudnak elmenni szórakozni, ugyanakkor nő a látogatottsága a rendezvényeinknek - jegyezte meg a főszervező.

Kérdés az is, hogy a magyar vagy inkább a külföldi látogatók kedvére való fellépőket hívjanak-e meg a szervezők. Gerendai Károly szerint idén sikerült megtalálni az egyensúlyt, és a jövőben is erre törekszenek, igaz, a magyar és a külföldi közönség ízlése jelentősen eltér.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást