Hamarosan megjelenik a 14 éve várt album?

Infostart
2008. augusztus 16. 08:30
A Billboard, a legtekintélyesebb egyesült államokbeli könnyűzenei szaklap szerint a Guns 'n' Roses 14 éve készülő albumának forgalmazásáról tárgyal a banda menedzsmentje.

Úgy tűnik, mégis lesz valami a Guns 'n' Roses 14 éve készülő lemezéből, a Chinese Democracyből. A lemez megjelenéséről évre-évre felbukkannak hírek, azt állítván, már nem kell sokat várnia a kilencvenes évek közepe óta teljesen átalakult banda rajongóinak.

Most a Billboard azt írja, konkrét jelei vannak a lemez közelgő piacra dobásának. Ugyanis a lap forrásai szerint a Wal-Mart és a Best Buy áruházlánccal tárgyalnak Axl Rose-ék a lemez kiadásáról.

A Guns 'n' Roses jelenlegi menedzserirodája az Irving Azoff vezette Front Line Management. Azoff már az Eagles Long Road Out of Edenjét is a Wal-Marton keresztül forgalmazta, más kereskedők bosszúságára. Az AC/DC következő albumát is a Wal-Mart árulja majd.

Az nem világos, hogy a tárgyalásokat ki kezdeményezte. Valószínűleg vagy a Front Line, esetleg az Universal Music Group tulajdonában álló Interscope kiadó. A Billboard azonban a Best Buyhoz hasonlóan egyiküket sem tudta elérni, a Wal-Mart pedig nem volt hajlandó megerősíteni az információkat.

Utoljára júniusban tört ki botrány a régóta várt lemezzel kapcsolatban, amikor kilenc, állítólag kiadáskész szám került fel egy blogra a lemezről. Az esetet követően a dalok közzétevőjét még az FBI is fölkereste.