Az R.E.M. lesz a fő attrakció

Infostart
2008. augusztus 16. 10:03
Az R.E.M., a System of a Down metálegyüttes frontemberének szólózenekara, és James Brown egykori dalszerzőtársa is fellép a Sziget Fesztivál negyedik napján.

Szombaton a Nagyszínpad programja a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjével kezdődik, őket egy francia rockénekesnő, Mademoiselle K fellépése követi. Hat órakor lép a színpadra az ír Róisin Murphy, a Moloko zenekar egykori énekesnője, aki tavaly elmaradt koncertjét pótolja be most a Sziget közönségének.

Háromnegyed nyolctól a System of a Down modern metal együttes frontembere, az örmény-amerikai Serj Tankian koncertezik, aki tavaly megjelent első szólólemezét mutatja be. Az estet a Nagyszínpadon a csaknem harminc éves múltra visszatekintő amerikai R.E.M. zárja, amelynek tagjai legújabb lemezük, az Accelerate dalai mellett bizonyára olyan slágereiket is előadják, mint a Losing My Religon vagy az Everybody Hurts.

A Világzenei Nagyszínpadon az örmény származású Deti Picasso etnorock koncertjét a Muzsikás együttes fellépése követi. Háromnegyed nyolckor az olasz jazz szaxofonos, Enzo Avitabile lép fel a Bottari ütőegyüttessel. A Világzenei Nagyszínpad szombati programja az Emír Kusturica filmekből ismert Goran Bregovic és zenekarának koncertjével ér véget.

A Wan2 színpadon az este 9-kor kezdő New York Ska Jazz Ensemble fellépését egy másik New York-i, az énekes Adam Green követi, akinek egyik dala, az Anyone Else But You a Juno című film betétdalaként vált ismertté.

Az MR2 Színpadon háromnegyed nyolctól a 30Y játszik, őket az Egyesült Államokban is szép sikereket elérő The Moog követi fél tíztől.

A Blues Sátorban háromnegyed nyolctól az amerikai Karen Caroll az Oláh Andor szájharmonikás alapította Mississippi Grave Diggers-szel lép fel, őket a Mystery Gang rockabilly trió követi.

A Jazz Sátorban a macedón származású amerikai jazzgitáros, Vladimir Cetkar zenél este kilenctől, utána a szaxofonos Maceo Parker, James Brown és Prince zenésztársa koncertezik 11 órától, majd az estet éjjel egytől az Irie Maffia trombitásaként megismert Barabás Lőrinc Eklektric formációjával zárja.