Sziget 3. nap: Punk's not dead

Infostart
2008. augusztus 15. 11:13
Az URH, a Sex Pistols, a Transglobal Underground és az Apocalyptica is szerepel a Sziget Fesztivál harmadik napjának fellépői között.

A Nagyszínpad programját délután háromkor a hollandiai születésű, de karibi származású Ziggi és a The Renaissance Band reggae koncertje nyitja, őket egy népszerű brit indie-rockegyüttes, a The Cribs fellépése követi.

Igazi különlegességnek számít az URH zenekar koncertje, amely hat órakor kezdődik. A Menyhárt Jenő, Müller Péter, Kiss László és Salamon András által alapított együttes, rövid működése ellenére kultikus szereplőjévé vált az 1980-as évek magyar undergroundjának. A zenekar csaknem két évtized után, két koncert erejéig állt össze idén nyáron; a Volt Fesztivál után, csak a Sziget Fesztiválon hallható élőben az URH.

Háromnegyed nyolckor kezd a német Die Ärzte punkegyüttes; a zenekar harmadszor zenél a Szigeten. A Nagyszínpad pénteki utolsó fellépője pedig a csaknem harminc év kihagyás után újra összeállt Sex Pistols lesz. A punk stílus egyik alapító zenekara eredeti felállásban, Johnny Rotten énekes vezetésével lesz látható a Szigeten.

A Világzenei Nagyszínpadon az ír népzenét játszó Altant a rockot a balkáni és magyar népzenével ötvöző Barbaro követi. Háromnegyed nyolctól a brit elektronikus zenei formáció, a Transglobal Underground újból egykori énekesnőjével, Natacha Atlasszal lép színpadra, majd az estét az afrikai ritmusokat játszó Mory Kante koncertje.

A Hammerworld Színpadon a csellistákból álló finn metálzenekar, az Apocalyptica koncertezik este tizenegy órától, eközben a Jazz Színpadon Szalóki Ági Karády Katalin estjét a Harcsa Veronika Quartet fellépése követi.

A Roma Sátorban külföldi együttesek, köztük a francia La Caravane Passe, a török Selim Sesler és a svájci Gypsy Sound System zenélnek.

Műsorvárltozás is történt a Sziget mai programjában: a Party Arénában az brit acid house DJ, Carl Cox helyett a műfaj egy másik elismert lemezlovasának, John Digweednek a mixét hallgathatják meg a stílus kedvelői.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást