Robotzenészek játszanak az új-zélandi sztárbandában

Infostart
2008. július 1. 13:58
Új sztáregyüttes bukkant fel - ezúttal Új-Zélandon. a junk popot játszó banda tagjai imádják a Velvet Undergroundot, és már nemzetközi rajongótáboruk is van. Menedzserük egy gyümölcsszedő gépeket tervező fiatalember. Rájuk is fér, hisz egyedül nem tudnák megoldani a koncertszervezést.

The Trons néven koncertezik szerte az új-zélandi Hamilton városában egy most alakult együttes. Az új banda tagjai többek közt a Velvet Undergroundot tartják egyik fő példaképüknek. A semmiből fölbukkanó bandának már nemzetközi rajongói klubja is van, és több mint 750 ezren nézték meg a YouTube-ra föltöltött videóikat.

Wiggy, a szólógitáros, Ham, a ritmusgitáros, a Swamp nevű dobos és a billentyűs Fifi eddig ötször lépett fel Hamiltonban.

A "junk popot" játszó bandának azonban robotok a tagjai. A mechanikus zenészeket Greg Locke készítette hat hónapos munkával. A tervező egyébként gyümölcsszedő gépek tervezésével foglalkozik nappal, éjjelente pedig basszusgitározik egy zenekarban.

Egy új-zélandi tévéműsorban azt nyilatkozta, hogy nehezebb volt megalkotni a robotokat, mint gondolta.

Greg Locke azt mondja, a rajongók élő emberekként tekintenek a banda tagjaira. Volt, aki megkérdezte, hogy Swamp mikor ér rá randevúzni - meséli.