Nálunk vendégeskedik az évszázad szakácsa - képekkel

Infostart
2008. június 19. 21:16
Először jár Magyarországon "az évszázad szakácsa", a német Eckart Witzigmann, aki a Reneszánsz Év programsorozat keretén belül látogatott ide. Õ az első séf, aki francia nyelvterületen kívül megkapta a harmadik Michelin-csillagot.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület és az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghívására érkezett Budapestre Eckart Witzigmann, aki a Budapesten töltött napok után egy tokaji pincészetbe és a balatonszemesi Kistücsök étterembe is ellátogatott.

"Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy vendégül láthatjuk, hiszen mi is próbáljuk követni a példáját. Sokat gondolkoztunk a menün is, de Witzigmann úr megkönnyítette a választást, mert előre közölte, hogy a hagyományos magyar étkeket is megkóstolná, a halászlét mindenképpen" - mondta Csapody Balázs, a vendéglő tulajdonosa.

Az évszázad szakácsának is nevezett Eckart Witzigmanntól nem áll messze a magyar konyha: a monarchia sokszínű hagyományából is merített.

A nagyszerű séf ebéd közben megjegyezte: jó irányba tart a magyar gasztronómia, már csak olyan összefogás kellene e téren is, ami a magyar borászoknál már megvalósult.

Eckart Witzigmann kiemelte: Magyarországon is meg kellene honosítani azt a szemléletet, hogy az adott régióban honos zöldségek, gyümölcsök, az ott élő vadak húsát használják fel alapanyagként, persze mindig az adott évszaknak megfelelően.