Nemzetközi forgatag a Duna Fesztiválon

Infostart
2008. június 12. 14:27
Tizenkét külföldi együttes háromszáz művésze érkezik a XIII. Duna Karneválra, amely a "Kultúrák közötti párbeszéd európai éve" rendezvény kiemelt eseménye. A néptánc, népzenei, kortárs és szimfonikus zenei fesztivál június 14-és és 22-e között zajlik a Vörösmarty téren és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Duna Fesztivált, ezt a multikulturális eseménysorozatot, amelynek középpontjában a zene és a tánc áll. A rendezvény elsődleges célja a hazai kulturális értékek közvetítése, annak megismertetése a magyar és az ide látogató külföldi érdeklődőkkel - mondta az InfoRádiónak Mucsi János fesztiváligazgató.

A Zene ünnepe rendezvény keretében lesznek majd klasszikus, dzsessz-, nép- és világzenei koncertek, de fellép majd Bozsik Yvette társulata, a Budapest Táncsszínház és a Közép-Európa Táncszínház is - tette hozzá Mucsi János.

Idén tizenkét külföldi - többek között szlovák, lengyel, bolgár, görög és szerb - együttes háromszáz művésze vesz majd részt a Duna Karneválon, amelynek két fő helyszíne Budapesten a Vörösmarty tér és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

A Vörösmarty téren június 17-től zajlanak majd a programok, az első a Reneszánsztól az újkori hagyományokig táncban és zenében című lesz a Cordella és az Égei Egyetem Táncegyüttes, valamint a Duna Művészegyüttes közreműködésével - mondta a fesztiváligazgató.

A visegrádi országokat képviselő együttesek szerdán, csütörtökön pedig a határon túli együttesek lépnek fel. Előadásuk után az Egy hazában sokszínűen című program, a nemzetiségi táncegyüttesek és zenekarok bemutatkozása kezdődik.

Pénteken a zenéé lesz a főszerep: muzsikál majd a Csík Zenekar, a Chicago Jazz Gang és a Nomada, végül a Duna Szimfonikus Zenekar lép fel - fűzte hozzá Mucsi János.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást