Egyházi és rockzene a Református Zenei Fesztiválon

Infostart
2008. június 4. 11:35
A hétvégén megrendezendő V. Református Zenei Fesztivál hagyományokat ápol és újdonságokkal is bír - mondta az InfoRádiónak Böszörményi Gergely, a fesztivál szervezője.

Június 6-án, 7-én és 8-án rendezik meg az idén az V. Református Zenei Fesztivál, melynek fő helyszíne a Bakáts tér lesz - mondta az InfoRádiónak Böszörményi Gergely szervező.

A háromnapos fesztivál a hagyományápolásról szól, így az egyházi zene lesz az alapja. Péntek este mécsesmenetre és zsoltáréneklésre kerül sor, szombaton pedig a Salétrom utcai templomban ünnepi istentisztelet keretében és koncerttel emlékeznek meg a 200 éve született Török Pál püspökre.

Ahogy az a nagy zenei fesztiváloknál lenni szokott, lesznek kiegészítő programok is, amik már nem egyházi zenei művekből állnak: több zenekar is koncertezik a Bakáts téri katolikus templomban délutánonként, míg a tér nagyszínpadán pop-rock együttesek lépnek fel este 7-től 10 óráig.

Böszörményi Gergely hangsúlyozta, hogy idén három fesztivál van együtt: a református zenei fesztiválon kívül a 79. Ünnepi Könyvhét és a kézműves munkákat felvonultató Papírvarázs fesztivált is megrendezik.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást