Idegen testünk a '40-es évekről

Infostart
2008. június 3. 15:05
Závada Pál Idegen testünk című könyvét mutatja be a Magvető kiadó kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az olvasó a kötet szereplőinek bemutatása révén nemcsak baráti, szerelmi viszonyokat ismerhet meg, hanem a '40-es évek Magyarországát is.

A főszereplő Weiner Janka rokonai, szerelmei és barátai 1940 szeptemberében összegyűlnek egy pesti fényképész-műteremben. Van közöttük divatáruboltos, papnövendék és katonadiplomata is, sváb, zsidó, félzsidó és magyar.

Kapcsolataik megismerése közben kirajzolódik a '40-es évek története is, a fajvédelmi törvény, valamint a háború és az egész XX. század traumái - mondta el az InfoRádióban Sárközi Bence, a Magvető kiadó szerkesztője.

Mint mondta, a könyvet olyanoknak ajánlja, akik érdeklődnek a történelem iránt. Savát-borsát azonban az a nyelvezet adja, amelyet már Závada Pál első három regényében is megismerhettek az olvasók.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban kedden, öt órakor Závada Pál íróval, a könyv szerkesztőjével, Dávid Annával, valamint Rainer M. János történésszel beszélget Hegedűs D. Géza.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást