Fényfolyamatok: Gábor Áron kiállítása

Infostart
2008. május 28. 10:54
"A nem látható dolgokat szeretném láttatni" - mondta az InfoRádiónak ma nyíló kiállításáról Gábor Áron festőművész. A Fényfolyamatok című tárlatot az ugyancsak festő Konok Tamás nyitja meg. A kiállítás június 28-ig tekinthető meg a budapesti Virág Judit Kortárs Galériában.

Ma nyíló, Fényfolyamatok című kiállításáról beszélt az InfoRádiónak Gábor Áron festőművész, aki elmondta: a tárlat az előző három évben készült anyagaiból készült. Szervesen illeszkedik eddigi munkáihoz, de tartalmában és színvilágában más - tette hozzá. Két "vonulata" van, egy rajzos, organikus, ellenpontozással dolgozó, és egy színvilágában raklapvörösekre, feketékre alapozó festészeti módszer.

Fantasztikus érzés több év termését együtt látni, hiszen mikor a művész dolgozik, maximum két-három kép van a környezetében - mutatott rá a festőművész, majd hozzátette: a kiállításokon kiderül, hogy a képek összefüggnek: tartalmilag, ritmusukban és színeikben is "átfolynak" egymásba. Így újabb szellemi egységet, vizuális tartalmat jelent maga a mostani tárlat is.

Gábor Áron a kiállítás címével kapcsolatban elmondta: mostanában a fénnyel, a térrel és a perspektívával foglalkozik, melyek ugyan több száz éve visszatérő témái, elemei a festészetnek, de ő megpróbálta ezeket egy sajátos, csak rá jellemző módon értelmezni.

Úgy fogalmazott: jelen esetben "időszekvenciákkal" is dolgozott, mivel a "geometrikus sorolás" jó lehetőséget ad egy bizonyos "téri mélység" kialakítására. Gábor Áron a "bent, kint, lent, fönt" filozofikusan amúgyis fontos fogalmainak saját, szubjektív világában megtalált helyét, és a nem látható dolgokat szeretné láttatni kiállításán.

A tárlat június 28-ig tekinthető meg a Virág Judit Kortárs Galériában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást