Mundruczó: "A munkáim mindig megosztották az embereket"

Infostart
2008. május 21. 13:31
Nagyon nagy az öröm a keddi premier után Cannes-ban - mondta az InfoRádiónak Mundruczó Kornél. A Delta című film rendezője hangsúlyozta: nem számít arra, hogy az alkotás díjat nyer a fesztiválon.

Nagy öröm volt a keddi nap, sok embernek tetszett a film, sok könnyes szemet lehetett látni a film vetítése után - mondta az InfoRádiónak Mundruczó Kornél, miután Delta című filmjét bemutatták a 61. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában. A rendező kiemelte: olyan közönség ült be a vetítésre, amely szereti ezt a filmet, és megnyugtató érzés, hogy egyre többen nyitottak egy ilyen típusú filmre.

"A munkáim mindig megosztották az embereket, és ez most sem lesz másként"- hangsúlyozta.

Mundruczó Kornél nem várja azt a filmtől, hogy "őrületes áttörést" fog hozni nemzetközi szinten.

A rendező abban biztos a keddi vetítés után, hogy legalább olyan szinten fog szerepelni, mint a korábbi alkotásai, de azt elképzelhetetlennek tartja, hogy díjat nyerjen Cannes-ban a Delta. Mundruczó Kornél szerint a film nem díjközpontú alkotás, megtette, amit lehetett.

Magyar fogadás Cannes-ban

Hajnalig tartó szabadtéri magyar fogadást rendezett kedden este a 61. Cannes-i Filmfesztiválon a magyar filmek külföldi képviseletével foglalkozó Magyar Filmunió az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával, amelyen Hiller István miniszter köszöntette a közel ötszáz vendéget, majd Lajkó Félix hegedűművész adott fergeteges koncertet.

"A cannes-i filmfesztivál mindig ünnep, de nekünk magyaroknak az idei különleges rendezvény, mert még soha nem fordult elő, hogy minden kategóriában és fórumon jelen legyenek a magyar filmesek" - mondta Hiller István köszöntőjében.

A 22 versenyfilm programjába meghívott Delta, Mundruczó Kornél alkotása mellett, Erdélyi Dániel 411-Z című rövidfilmje, Fliegauf Benedek Womb című forgatókönyve és M. Tóth Géza tavaly Oscar-díjra jelölt, Ergo című animációs filmje képviseli Magyarországot a 61. Cannes-i Filmfesztivál különböző kategóriáiban.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást