Színpadon a kultikus történet: Trainspotting

Infostart
2008. május 7. 20:30
A Trainspotting című kultikus regény és mozifilm színházi változatát mutatják be május 10-én a Budapesti Kamaraszínházban. Németh Ákos, a darab fordítója és rendezője azt állítja: optimista darabot akart színpadra állítani.

Az 1996-ban készült kultikus film bejárta a világot. A lázadó tolvajok nem tudnak, de nem is akarnak beilleszkedni a társadalomba, ezért egyedüli menedékük a kábítószer. A sors ad még egy lehetőséget az önpusztító főszereplőnek, az azonban a filmből nem derül ki, hogy él-e ezzel.

Németh Ákos a társulatot is meglepte, amikor az első olvasópróbán bejelentette: optimista darabot akar készíteni. Bár az a darabból sem derül majd ki, hogy Mark leszokik-e a kábítószerről, a lehetőség mindenesetre előtte áll.

A 80-as évek Skóciájában játszódó történet a budapesti színpadon egy kicsit magyarrá válik - mondta az InfoRádióban Németh Ákos, aki szerint a külvárosi fiúk a világon mindenhol hasonlítanak egymásra, a történet ezért könnyen beilleszthető napjaink valamelyik magyar iparvárosba.

A Trainspotting színpadi változatában többek között Karácsonyi Zoltánt, Kovács Ferencet, Dolmány Attilát és Lévay Viktóriát láthatják a nézők.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást