Párizs és szerelem a mozikban

Infostart
2008. április 24. 13:04
Egy western, két Párizsban játszódó romantikus mozi és egy magyar kísérleti film is szerepel a heti filmbemutatók között. Natalie Portman, Audrey Tautou és Russell Crowe csábítja a héten moziba a nézőket.

Russell Crowe és Christian Bale főszereplésével a héten mutatják be a mozik a Börtönvonat Yumába című westernt. A XIX. század végi Arizonában a farmer Dan Evans teljesen eladósodik. Hogy fenntartsa magát és családját, a férfi fejvadászok mellé szegődik, hogy Den Wade-et, a nemrég elfogott legendás banditát egy vasútállomásra kísérjék, ahonnan vonat viszi majd a börtönbe. Az út azonban nem ígérkezik zökkenőmentesnek, mivel Wade bandája is tudomást szerez a tervről.

A hét másik bemutatója az Audrey Tautou főszereplésével készült Egyedül nem megy című francia romantikus dráma. Camille takarítónőként dolgozik Párizsban. Tetőtéri lakásának magányából szomszédja, a gyámoltalan Philibert mozdítja ki, akivel hamar barátságot köt. Philiber lakótársa, a nőfaló szakács, Franck azonban mindezt nem nézi jó szemmel.

Szintén a francia fővárosban játszódik a hét egy másik premierje, a Párizs, szeretlek! A Párizs és a szerelem összefüggéseiről szóló közhelyt huszonkét izgalmas, hol vidám, hol drámai kisfilmben dolgozzák fel amerikai, francia, német és japán rendezők. A kisfilmekben olyan alkotók közreműködnek, mint a Coen fivérek, Gus Van Sent, Natalie Portman, Gérard Depardieu, Bob Hoskins vagy Willem Defoe.

Igor és Ivan Buharov Lassú tükör című filmjével egy magyar film is szerepel a heti mozibemutatók közt. A kísérletező film több szálon futó cselekménye egy kisfiú, Laci lebénulása köré épül fel, miközben az álom és valóság közti összefüggésekre keresi a választ. A különböző stíluselemeket felvonultató alkotásban a groteszk humor és a dráma, a hivatásos és amatőr színészek játéka alkot izgalmas elegyet.

Ugyancsak a héten mutatják be a mozik a Lepattintva című amerikai romantikus vígjátékot, a 30-as évek Sanghajában játszódó Vértestvérek című kínai bűnügyi filmet, és a Vasember című képregény-adaptációt, Robert Downey Jr.-ral, Gwyneth Paltrowval és Jeff Bridgeszel a főszerepben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást