Audrey Tautou Budapesten: "a magányosság és a vadság rám is jellemző" - képek

Infostart
2008. április 19. 08:30
Audrey Tautou a hétvégén Budapesten megrendezendő Francia Filmnapok díszvendége. A francia színésznő legújabb filmjének, az Egyedül nem megy című romantikus drámának a bemutatójára érkezett Magyarországra.

Az Egyedül nem megy című francia filmdráma Anna Gavalda: Együtt lehetnénk című regényéből készült.

Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt, Camille-t alakítja a filmben, aki az anyjával kialakult konfliktusa miatt felhagy pályájával, és takarítónőnek áll. Camille végül egy fantáziadús szakácstól kap segítségével, és ha zökkenők árán is, de a zárkózott nő újra megszereti az életet.

A sajtótájékoztatón Audrey Tautou elmondta, hogy eddigi szerepei közül leginkább Camille-jal tudott azonosulni.

"Vannak dolgok a filmben, amelyek nem igazak rám, ilyen például Camille gyermekkora. Szerencsére nekem nagyon jó gyerekkorom volt, de a magányossága és a vadsága olyan dolgok, amik rám is nagyon jellemzőek" - mondta a 30 éves színésznő.

Mindezek mellett nem maradhattak el az Amélie csodálatos életére vonatkozó kérdések sem. Elmondta, nem zavarja, hogy ezzel a szereppel azonosítják, bár ő nem azonos a karakterrel.

"Ezt teljesen természetesnek és logikusnak találom, nincs ebben semmi rossz, ez egy nagyon szimpatikus és bájos útlevél, amit ettől a filmtől kaptam" - hangsúlyozta.

Az InfoRádió kérdésére, hogy drámai alakításai mellett többségében miért romantikus vígjátékokban vállal szerepet, Audrey Tautou a következőket mondta: "nem szoktam tudatosan, műfaj szerint megtervezni, milyen szerepeket vállalok el, ugyanakkor nézőként legjobban a vígjátékokat szeretem."

Filmes munkájával kapcsolatban Audrey Tautou elárulta, hogy legközelebbi filmjében a fiatal Coco Chanelt fogja alakítani.

Az Egyedül nem megy című filmet a Francia Filmfesztivál után, április 24-től játsszák a budapesti mozik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást