Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hogyan szerezzünk egy hét alatt barátot?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy keserédes dráma Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével, egy Cannes-ban Arany Pálmára jelölt krimi és egy francia filmvígjáték is szerepel a heti filmbemutatók között.

Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével a héten mutatják be a mozik A bakancslista című filmet. Carter Chambers autószerelő és Edward Cole milliárdos egy kórteremben találkoznak, és eltérő hátterük ellenére hamar megkedvelik egymást. Mikor mindkettőjüknél rákot diagnosztizálnak, és kiderül, hogy csak fél évük van hátra, úgy döntetnek, hogy együtt valóra váltják mindazt, ami életükből eddig kimaradt. Egzotikus utazásokat tesznek, őrültségekre vállalkoznak, és miközben elmélyül a barátság a két ember között, arra is rájönnek, hogy saját családjukban is maradtak megoldásra váró feladataik.

Feszültebb pillanatokat ígér a hét másik premierje, Az éjszaka urai című thriller. Bobby és Joseph testvérek, de szinte semmi közös nincs bennük: míg Bobby New York-i éjszakai klubja a drogkereskedők kedvelt találkozóhelye, Joseph és apja a brooklyni rendőrségen dolgoznak. Mikor Joseph vezetésével a rendőrök be akarják őt szervezni, Bobbynak a család és az üzlet között kell választania. A Joaquin Poenix, Mark Wahlberg és Robert Duvall főszereplésével bemutatott filmet 2007-ben a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálmára jelölték.

Van barátod? Ez a címe a Daniel Auteuil főszereplésével készült francia vígjátéknak, melyben a régiségkereskedő François-nak fogadásból egy hét alatt kell egy barátra szert tennie. A cseppet sem könnyű feladatban Bruno, a fecsegő taxis lesz segítségére, és miközben együtt veszik nyakukba Párizst, kiderül, hogy François-nak talán nem is kell olyan távol keresgélnie.

Ugyancsak a héten mutatják be a független filmes Nyíri Kovács István: Rövid, de kemény... életem című vígjátékát, és a U2 3D című koncertfilmet, amelyet az ír együttes Vertigo turnéjának dél-amerikai állomásain rögzítettek, különleges technikával.