Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Koncerttel emlékeznek Kaszás Attilára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kaszás Attila március 16-án lenne 48 éves. Ez alkalomból barátai és pályatársai koncerttel emlékeznek a fiatalon elhunyt színművészre. A Nemzeti Színházban vasárnap este hét órakor kezdődik az emlékest, amelyen első alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat.

Kaszás Attila március 16-án lenne 48 éves. Ebből az alkalomból sok barátja és pályatársa ajánlotta fel, hogy előad egy műsorszámot a Nemzeti Színházban vasárnap este hét órakor kezdődő emlékesten, így emlékezve a fiatalon elhunyt színművészre.

Vidnyánszky Attila rendező kiemelte: annyian jelentkeztek, hogy fellépnének a koncerten, hogy öt előadás is összeállna.

A Nemzeti Színház és a Vígszínház társulata mellett Ákos, a Muzsikás Együttes, a Ghymes és a Honvéd Táncszínház is fellép, a műsorvezető pedig Stohl András lesz - fejtette ki a rendező.

Vidnyánszky Attla közölte: nem egy gyászos hangulatú előadást kívánnak tartani.

A gálaesten első alkalommal adják át a XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán és a Mozaik Művészegyesület által, a Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért létrejött Közhasznú Alapítvány támogatásával alapított Kaszás Attila-díjat, amelyet azok a magyar színművészek kaphatnak meg, akik a díjátadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett fontos, közösségépítő szerepet vállaltak társulatukon belül.

A Nemzeti Színház a jótékonysági gálaest teljes bevételét Kaszás Attila családjának ajánlja fel.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa