eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szemrevaló német filmeket vetít az Örökmozgó és a Művész

Szemrevaló címmel tizenharmadik alkalommal szervez vetítéssorozatot új, kortárs német filmekből a Goethe Intézet. Az Örökmozgóban és a Művész moziban vetített, többségében fesztiváldíjas alkotásokat március 5-e és 21-e között tekinthetik meg az érdeklődők.

Nemzetközi, illetve rangos német díjakat nyert, új filmeket láthatnak azok, akik jegyet váltanak a tizenharmadik alkalommal megrendezett Szemrevaló vetítéseire - mondta az InfoRádiónak a Goethe Intézet munkatársa.

Sárosi Bogáta hozzátette: idén két olyan filmet is beválogattak a programba, amelyeket később vetítenek majd a magyar mozik. Az egyik Fathi Akin új alkotása, A másik oldalon, amely a rendező Szerelem, halál, ördög trilógiájának második része.

A másik ilyen a Szarajevói krétakör című film, amely a bosznia-hercegovinai háború történéseit és utóhatásait mutatja be egy család életén keresztül - fűzte hozzá a programszervező.

A válogatás egyik szempontja volt, hogy az alkotások tükrözzék a kortárs német esztétikai, filmes irányzatok jellegzetességeit: az egyik a berlini iskola irányzata, amelynek követői hűvös, távolságtartó módon készítik filmjeiket. A másik a német újromantika, amelynek szellemében vadabb alkotások születnek - mondta a Goethe Intézet munkatársa.

A fesztivál szerda esti nyitóvetítésén jelen lesz Fatih Atim filmjének két főszereplője, míg a március 13-án a Szarajevói krétakör rendezője, Christian Wagner vesz részt a film vetítésén - közölte Sárosi Bogáta.

A Goethe Intézetben március 10-én, este hattól egy német filmesztéta tart majd előadást a német filmművészetben érvényesülő aktuális irányzatokról - tette hozzá a programszervező.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×