"Idén se lesz rossz éve a magyar filmnek külföldön"

Infostart
2008. február 11. 13:06
A Magyar Filmszemlén nyertes filmek iránt a Berlinale filmvásárán is nagy az érdeklődés. A hétfői nap egyik főszereplője Berlinben Nagy Zsolt színművész, aki a Shooting Star program egyik meghívottja.

Jó a 39. Magyar Filmszemle visszhangja, így sokan keresik a magyar alkotásokat az 58. alkalommal megrendezett Berlinale filmvásárán - mondta az InfoRádiónak a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.

Vezér Éva közölte: nagy az érdeklődés Mundruczó Kornél Arany Orsó-díjas Deltája, Paczolay Béla roadmovie-ja, a Kalandorok, az első filmes Gigor Attila közönségdíjas alkotása, A nyomozó, vagy Alföldi Róbert Nyugalom című filmje iránt.

Hétfőn Nagy Zsolt is bemutatkozik a Berlinalén, akit a Novák Erik Zuhanórepülés című filmjében nyújtott alakítása miatt a Shooting Stars program résztvevői közé választottak - mondta a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.

A programban idén kilenc fiatal tehetség kap bemutatkozási lehetőséget, és veheti át a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatójától a Studio Hamburg által felajánlott díjat - tette hozzá Vezér Éva.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást