Vészforgatókönyv készült az Oscar-átadásra

Infostart
2008. február 1. 21:20
Miközben tovább sztrájkolnak az amerikai filmforgatókönyv-írók, vészesen közelít a filmipar legrangosabb eseménye, az Oscar-díjak átadása. Az elismeréseket odaítélő Amerikai Filmakadémia vezetése most közzétette a vésztervet, amelyet a szervezet szóvivője szerint "nem szeretnének megcsinálni".

Vészesen közeledik az Oscar-díjak átadásának estélye, ám eközben kevés jele van annak, hogy sikerülne megállapodni a sztrájkoló írókkal, márpedig ez veszélybe sodorhatja a filmvilág legjobban várt eseményét.

A díjat odaítélő Amerikai Filmakadémia ezért most közölte: kidolgozták a vészforgatókönyvet. Ennek lényege, hogy amennyiben az írók nem fejezik be a sztrájkot, az Oscar történetéből és a jelölést kapott filmekből vett klipekkel színesítenék a díjátadást

"Kötelességünk művészekhez méltó módon átadni az Oscar-díjakat" - jelentette ki az Amerikai Filmakadémia szóvivője. Sid Ganis hozzátette: az eredeti show az, "amit meg szeretnénk csinálni", a vészforgatókönyv az, "amit nem szeretnék megcsinálni".

Miután múlt héten bejelentették az egyes kategóriák jelöltjeit, szerdán a szavazólapokat is kiküldték az Akadémia tagjainak.

A feszült helyzetet az is jelzi, hogy normális esetben ilyentájt már bejelentik az egyes kategóriákban a díjakat átadó sztárok nevét, ám idén egyelőre egyetlen ilyen közlemény sem jelent meg.