"Selmeczi Roland nem kapta meg a hozzá méltó feladatokat"

Infostart
2008. február 1. 07:39
Selmeczi Roland viszonylag kevés jó szerepben tudta megmutatni a közönségnek, milyen is ő valójában - fogalmazott Balázs Péter a 38 éves korában elhunyt színművészre emlékezve. Selmeczi Roland szerdán Szolnokról Budapest felé tartott, amikor Újhartyán közelében halálos autóbaleset szenvedett. Szolnokon épp egy Hunyady-darab főszerepét próbálta.

Főiskolás kora óta ismertem Rolandot, a Vígszínházban hosszú évekig kollégák voltunk - mondta az InfoRádiónak a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Balázs Péter nagy tehetségű színésznek tartotta a színművészt, aki csak a pályája elején kapta meg az őt megillető szerepeket.

Talán éppen kényszerűségből kezdett sokat szinkronizálni; a hangja bársonyos volt, illett majdnem minden hősfigurához - mondta a direktor.

Hatalmas szerepeket szinkronizált, de igazi színész volt. Sokszor beszélgettünk arról, mennyire rosszul esik neki, hogy nem kapja meg a hozzá méltó feladatokat, ezért szerencsét próbált vidéken, így került a soproni Petőfi Színházhoz - emlékezett vissza Balázs Péter.

Úgy hozta a sors, hogy Szolnokon lettem igazgató, és már az első évad összeállításakor megkerestem, hogy jöjjön el hozzánk vendégnek. A Fekete szárú cseresznye című Hunyady Sándor-darabot néztük ki számára; nagyon neki való volt. Január 8-tól próbáltunk, február 15-én lett volna a bemutató - mondta a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Nagy képességű színész volt, jó állapotban. Remekül vette a próbák során az akadályokat. Tragikus, ami történt - fűzte hozzá Balázs Péter.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást