Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Filmszemle: programok röviden

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 39. Magyar Filmszemle versenyprogramja és információs vetítései mellett nyilvános szakmai beszélgetéseket és megemlékezéseket is rendeznek.

Hagyományosan nemcsak filmvetítések, hanem szakmai programok is zajlanak a 39. Magyar Filmszemle keretén belül; csütörtökön 10 órától az európai dokumentumfilm-irányzatokról tartanak tanácskozást - mondta az InfoRádiónak az esemény programigazgatója.

Veresné Kozma Ilona közölte: a pénteki egésznapos program a forgatókönyvírásról szól a Fade In Script Consulting és a Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete szervezésében.

A szemle az Életműdíjjal kitüntetettek előtt egy-egy filmmel tiszteleg. B. Müller Magda fotóművész a Szindbád című alkotást választotta, míg Hildebrand István operatőr tiszteletére a Kertes házak utcáját, Schubert Éva filmjei közül pedig a Csodacsatárt vetítik le - tette hozzá a 39. Magyar Filmszemle programigazgatója.

Tavaly óta a szemlét egy-egy nagy magyar filmes személyiség, idén Várkonyi Zoltán emlékének ajánlják. A rendezvény ideje alatt a rendező három alkotását vetítik majd, a Keserű igazság, az Emberrablás magyar módra és a Merénylet címűt - tájékoztatott Veresné Kozma Ilona.

A filmszemle rendezői a tavalyi évben elhunytak - köztük Ember Judit, Mihályfi Sándor, Kaszás Attila, Madaras József - emlékére In Memorian összeállítást is készítettek.

Ugyancsak találkozhatnak a nézők az idén a Magyar Mozgókép Mestere elismeréssel jutalmazott alkotók filmjeivel: Gyulai Líviusz kisfilmjeivel és Kósa Ferenc Tízezer nap című alkotásával.

Hanganyag: Oláh András